1. Home
 2. Ferie
 3. Tjeckien
 4. Prag Holidays
 1. Hantera min bokning
 2. Frågor & Svar

Resa till Prag | Boka billiga resor till Prag

från 1 183 kr per person

Alla flygplatser
Varje datum
1 Rum
2 Vuxna
1 Rum
2 Vuxna
7 nätter

Upplev storstadspuls under din resa till Prag

För dig som vill besöka en historisk storstad i Europa rekommenderar vi en resa till Prag. Tjeckien har en lång öltradition med bryggerier som varit verksamma sedan 1400-talet. Atmosfären i den tjeckiska huvudstaden är skön och ölen du kan köpa här är billigast i världen. Så en ölresa till Prag låter väl som ett utmärkt val för dig som gillar att smaka dig fram bland olika ölsorter och besöka unika bryggerier.

Utöver öl är Prag känd för sina många mäktiga byggnader och historiska vingslag. Det mesta finns samlat i stadens centrum och det fungerar därför bra att uppleva Prag till fots.

Den största sevärdheten i staden är Karlsbron som sträcker sig över floden Moldau. Den kommer du med all sannolikhet att se under din resa till Prag. Promenera runt i gamla staden och se den Gotiska Týnkyrkan, den astronomiska klockan och Krutporten som på 1400-talet var en av 13 ingångar till den gamla staden. Om du intresserar dig för historia och arkitektur kommer du att känna dig hemma under en resa till Prag.

Är du nyfiken på att uppleva Prag? Vi har många billiga resor till Prag just nu!

Boka din resa till Prag med loveholidays

Gör det enkelt för dig själv och kombinera flyg + hotell när du bokar din resa till Prag. För att dessutom hinna med så mycket som möjligt under din vistelse kan du överväga en paketresa med valda aktiviteter. Om du varit i Prag tidigare och är nöjd med hotellet du bodde på då, kan du säkert hitta det bland våra många trivsamma hotell i Prag. Våra hotell i Prag har hög standard och du kan vara säker på att hitta ett boende som lever upp till dina önskemål som placering och standard.

Vi hjälper dig gärna med att skräddarsy din resa till Prag så du får precis den semester du önskar och drömmer om. Börja med att filtrera på resedatum, addera bekvämligheter såsom pool och all inclusive, eller filtrera sökresultaten på antal stjärnor.

Vi erbjuder många avgångar från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Prag. Med en flygtid på bara 2 timmar från Arlanda är Prag en perfekt destination för en långweekend.

Om du redan bestämt dig för att resa till Prag kan du låta restipsen längre ner på sidan inspirera dig!

Din guide till resor i Prag

Prag
Sevärdheter under en Pragresa

Sevärdheter under en Pragresa

På grund av att Prag är en politisk, kulturell och ekonomisk knutpunkt finns det många platser av speciell betydelse i staden. Många av dessa platser överlevde destruktiva händelser under 1900-talet. Prags historiska centrum finns nu med på UNESCO: s världsarvslista. Det finns därför ett antal historiska och arkitektoniska platser att se under en resa till Prag. Karlsbron som korsar floden Moldau och förbinder gamla staden Prag med den nyare delen är den största sevärdheten i Prag och ett självklart besöksmål. Pragborgen är ett annat fantastiskt komplex av arkitektur med anor från 800-talet. Den innehåller romerska och gotiska influenser och det är också det officiella kontoret för Tjeckiens president. Pragborgen utgör ett område med flera kyrkor, kloster och palats, men består även av torg, trädgårdar och flera museibyggnader.

Upplev den rustika känslan när du tar dig fram längs kullerstensgatorna i gamla staden under din resa till Prag. Många av Prags största sevärdheter ligger i Gamla stan, och en av dem är den gotiska Týnkyrkan, som egentligen heter Jungfru Maria kyrka framför Týn. Här ligger också Prags 600 år gamla medeltida astronomiska klocka som återfinns i ett av rådhusets torn. Den astronomiska klockan bjuder på en föreställning varje heltimme som visar de tolv apostlarna när klockan slår. Denna höjdpunkt lockar till sig många besökare på resa till Prag. På plats bör även Krutporten ses, som på 1400-talet var en av 13 ingångar till den gamla staden. Om du intresserar dig för arkitektur ska du inte heller missa Prags främsta jugendbyggnad, som du finner på adressen Námestí Republiky 5.

Prag är en vacker stad, och allra vackrast är staden sedd från vattnet. Ta gärna en båttur på Moldau under din resa och få vyer som hämtade från ett vykort från Prag.

Prags kultur och historia

Prags kultur och historia

Det bästa sättet att ta del av kultur och historia under en resa till Prag är att gå genom Gamla stan. Här upplever du olika perioder och stilar som har påverkat staden genom åren, från barocken, medeltiden och gotiken. Prag har varit ett nav för politisk, kulturell och ekonomisk verksamhet i Centraleuropa i flera år, och detta återspeglas tydligt i hela staden. Under din resa till Prag kommer du att se och uppleva teatrar, operahus, öppna nationalparker, gammal arkitektur och moderna byggnader.

Den världsberömde författaren Frans Kafka är starkt förknippad med sin hemstad Prag. Flera platser där han levde och verkade drar till sig turister, och allra mest besökt är Kafkamuseet. Ett annat museum värt ett besök är Muchamuseet, där jugendstilens ledande konstnär, Alfons Muchas verk finns representerade. Om du inte har möjligheten att besöka museet kommer du ändå sannolikt att uppmärksamma Muchas konst, som syns över hela Prag.

Prag är den perfekta blandningen av gammalt och nytt. Staden är en fantastisk bas för kommande konstnärer och musiker, med sköna inslag av konst, gatukonst och musik. Om du gärna lyssnar på livemusik i form av rock under din resa till Prag, finns en stor musikscen för detta i staden.

Tjeckien har också en lång öltradition och kan beskrivas som en riktig ölstad. Ingenstans i världen dricks det så mycket öl per person som här och ölet är också billigast i världen. Ölsorterna Staropramen och Starbrono kommer från Tjeckien, men det finns många fler ölsorter att testa under din resa till Prag. Om du intresserar dig för öl och vill lära mer kan du besöka specifika bryggerier, gå på ölmuseum eller boka in dig på en guidad ölprovningstur. Om du vill ta upplevelsen steget längre kan du titta närmare på ölspa under din resa till Prag.

I Prag finns mycket att se och göra. En resa till Prag lämpar sig lika bra för ett gäng kompisar på partyresa, som för dig och din partner som vill sticka iväg på en romantisk långweekend.

Nattlivet under resa till Prag

Nattlivet under resa till Prag

Prag är en fantastisk stad som har mycket sightseeing att erbjuda, och när mörkret faller vaknar Prags rika nattliv. Du hittar två ändar av spektrumet i Prag – från traditionella ölhallar där musiker spelar dragspel till moderna nattklubbar. En resa till Prag har med andra ord något för alla smaker. Om du väljer att besöka någon av nattklubbarna i Prag, kommer du att upptäcka att house och techno är de dominerande musikstilarna. Gå till klubbar som M1 Lounge på torget i Gamla stan eller Mecca för en fulländad technokväll. För levande musik kan du besöka MeetFactory Music som har en enorm kapacitet att ta emot festglada människor. Nattklubben Karlovy Lazne är antagligen den största i centrala Europa, med fem våningar med 4 dansgolv. Om du gillar att dansa till 80- och 90-tals musik i trivsamma futuristiska industrilokaler ska du bege dig mot klubben Futurum under din resa till Prag.

I Prag finns många traditionella pubar med mörk träinredning, och men också många moderna barer. Majoriteten av barerna finns i centrala Prag, vilket gör att du enkelt kan uppleva flera barer på en utekväll under din resa till Prag.

I Tjeckien dricks öl som ingen annanstans i världen, och på alla pubar, barer och nattklubbar finns det tjeckiska ölet att tillgå. Även om öl är det mest vanliga att dricka när man går ut under en Pragresa, börjar allt fler cocktailbarer dyka upp där man kan beställa goda drinkar. En öl kostar i genomsnitt 10 svenska kronor och det allmänna prisläget i Prag är ca två tredjedelar av svenska priser.

Reser du till Prag med vänner som vill ut och testa nattlivet under resan till Prag finns det goda möjligheter att få en kul kväll till en billig peng.

Mat under resan till Prag

Mat under resan till Prag

Det tjeckiska köket är kanske inte välkänt, men det finns gott om läckra rätter att prova. Utforska staden genom mat och gläd dina smaklökar. Köttbaserade rätter har en klar dominans i den tjeckiska köket och soppor är vanliga som förrätt.

I Tjeckien liksom i Ungern serveras gulasch på de flesta restauranger. Under din resa till Prag kommer du att uppleva att gulaschen är har en högre andel kött och är mindre kryddig än den du eventuellt känner från Ungern. Den ska dessutom alltid serveras med klimp på sidan av. Degig klimp kommer du att stöta på i många olika rätter och även som mellanrätt, då det är en del av det tjeckiska nationalarvet. Förvänta klimp till alla rätter som har en sås på tallriken. Så ska det vara i Tjeckien.

Under din resa till Prag ska du också smaka på Svickova som i huvudsak är bräserat nötkött serverat med klimp, morotssötad gräddsås och en klick grädde. Detta är en traditionell tjeckisk maträtt som återfinns i hela landet. Det är den perfekta måltiden om du letar efter något som både är krämigt, sött och salt.

Något annat du bör prova under din resa till Prag är Trdelnik, även känd som skorstenkakor, som består av rullad deg som lindas runt en pinne. Degen rostas sedan över en låga tills den är krispig och fylls slutligen med socker och en valnötsblandning som ger denna traditionella efterrätt sin söta smak. Det finns massor av små matvagnar runt Prag som lagar och säljer Trdelnik.

Även om det lokala köket finns väl representerat i Prag, kan du hitta många restauranger med influenser från världens alla hörn. Under resan till Prag kan du vara säker på att uppleva många spännande smaker, och alla kan hitta sina favoriter på menyerna. Låt maten stå i fokus under din Pragresa!

Boka din smakresa till Prag nu!

Prag som shoppingstad

Prag som shoppingstad

Är du sugen på shopping under din resa till Prag? Prag är en kul och variationsrik shoppingdestination full av små butiker, marknadsstånd och shoppingcenter. Du kan ägna dig åt precis den typ av shopping som du önskar under din resa till Prag. I småbutikerna i gamla stan kan du hitta riktiga fynd eller unika kollektioner. Shoppa allt från vintage, antika föremål, illustrationer, böcker och örttvålar under din resa till Prag. Tjeckiskt hantverk av glas, kristall eller trä, smycken i bärnsten eller annorlunda leksaker kommer du se många gånger under din resa till Prag. Ett minne från Prag eller en present till någon du tycker om finner du bland det stora utbudet av souvenirer på marknader runt om i staden.

Marknaden Tržnice i Holevice är närmast ett måste att besöka. Här finns allt mellan himmel och jord – väskor, solglasögon, hantverk och plagierade märkesvaror. Marknaden bör absolut besökas om du vill ge din resa till Prag ett speciellt matfokus. Prags enda riktiga saluhall och stadens bästa och vackraste restauranger Sasazu ligger precis i närheten. Marknaden Havelske trziste är en permanent utomhusmarknad med anor från 1200-talet. Hit går lokalbefolkningen för att handla frukt, grönsaker, blommor eller el- och hushållsprodukter. Många turister hittar hit för att köpa souvenirer och krimskrams under en resa till Prag. Även om Prag inte är en typisk marknadsstad finns dessa två permanenta marknader och ett antal tillfälliga marknader vid påsk och jul.

På diverse loppmarknader kan du göra fynd. Prisläget i vanliga butiker är två tredjedelar av priserna i Sverige. Är shopping din huvudgren kan du få fullt upp under en resa till Prag.

Boka din shoppingresa till Prag och få mycket för pengarna!

Weekend i Prag

Weekend i Prag

En Pragresa kan fungera bra som ett weekendresemål, men de flesta behöver några fler dagar för att hinna se allt spännande som staden har att erbjuda. En resa till Prag passar både familjer, en grupp vänner eller för dig som reser med din partner.

Oavsett om du är ett fan av arkitektur eller historia, hittar du spännande berättelser och visuella storverk under din resa till Prag. Prag är en älskad och uppskattad pärla i Europa och en perfekt destination för en långhelg.

I gamla staden upplever du ett myller av människor i en skön atmosfär. Promenera över Prags största sevärdhet Karlsbron som korsar floden Moldau och se ett fantastiskt komplex av arkitektur i form av Pragborgen. Missa inte heller den gotiska Týnkyrkan, Astronomiska klockan med apostelföreställning varje timme och Krutporten från 1400-talet. Många delar av Prags historia kan upplevas genom en promenad i gamla staden. Boka in dig på guidad tur för att lära mer om Prags historia, eller besök någon av stadens museum.

Det tjeckiska ölet är vida känt och du kan inte hitta billigare öl än under en resa till Prag. Vad passar inte bättre efter timmar av sightseeing och shopping än en öl på en lokal bar? Om Prag lockar har vi många billiga resor till Prag med flyg och hotell. Vi erbjuder flygresor från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn och du kan välja bland många hotell med bra standard i vackra Prag.

Upplev den sköna stämningen i den tjeckiska huvudstaden! Boka flyg + hotell till Prag.

Mest populära Prag hotell

Assenzio Prague
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 2 783 kr per personKontrollera tillgänglighet
Iris Hotel Eden
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 2 492 kr per personKontrollera tillgänglighet
Three Crowns Hotel Prague
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 2 295 kr per personKontrollera tillgänglighet
Hotel Golf Depandance
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 2 489 kr per personKontrollera tillgänglighet
Hotel Duo
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 2 026 kr per personKontrollera tillgänglighet
Grandium Hotel Prague
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 2 811 kr per personKontrollera tillgänglighet
Hotel Kings Court
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 6 259 kr per personKontrollera tillgänglighet
Hotel International Prague
 1. Prag
 2. Tjeckien
Från 2 405 kr per personKontrollera tillgänglighet
Visa alla hotellerbjudanden i Prag

Prag väder

Prag väder
Jan
1°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 9
Feb
3°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 12
Mar
9°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 12
Apr
15°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 13
Nov
8°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 14
Dec
3°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 12