1. Home
 2. Ferie
 3. Italien Holidays
 1. Hantera min bokning
 2. Frågor & Svar

Italienresor? | Boka din charter till Italien

från 945 kr per person

Alla flygplatser
Varje datum
1 Rum
2 Vuxna
1 Rum
2 Vuxna
7 nätter

Våra Italienresor kombinerar strand och kultur

Drömmer du om avslappnande Italienresor till mysiga semesterorter vid vackra stränder, eller ser du fram emot att komma iväg på spännande aktiviteter och utflykter? Våra Italienresor ger dig som resenär många möjligheter att uppleva precis det du önskar, antingen rogivande upplevelser eller fartfyllda äventyr. Välj mellan solsemester, stadsresa eller familjesemester, eller varför inte kombinera allt du värdesätter på din semester. Våra Italienresor kan kombineras så du får precis den semester du alltid drömt om. I Italien finns något för alla smaker. Kombinera flyg + hotell i din bokning – sedan är det bara att börja längta och planera!

Boka en avkopplande semester i Italien

Italienresor har länge legat högt upp på önskelistorna när svenskarna ska välja resmål i Europa. Det solsäkra läget vid Medelhavet med skön kustremsa och mysiga öar lockar många i vintermörkret. Det är lätt att drömma sig bort till kristallklart vatten, badvikar och finkorniga stränder.

Gör som så många andra – förläng den svenska sommaren med en charter till Italien under höst eller vår. Har du inget emot riktig hetta kan du överväga våra Italienresor under högsäsong också. Våra 1500 hotell i Italien talar för att du ska hitta mer än ett drömboende. Våra Italienresor går till sol och bad, men också till stad och landsbygd. Under Italienresor får man inte glömma bort att komma ut och uppleva natursköna omgivningar, kulturhistoria och att äta autentisk mat från Italien i små mysiga byar. Läs mer om allt som Italien har att erbjuda dig som resenär nedan.

Upplev Italiens sköna klimat

Visste du att Italien har en av Europas längsta sommarsäsonger och ett klimat som vi svenskar bara älskar. De många långa fina stränderna, det häftiga landskapet och den historia som finns kvar här fascinerar vem som helst. Den så älskade italienska maten med pasta, pizza, fisk och skaldjur ska givetvis avnjutas på plats. Varför inte besöka en vingård och lära mer om produktionen av italienska viner?

Solsäkra Italien bjuder på total avkoppling i solstolen om du behöver det, eller ett brett utbud av utflykter och aktiviteter för den som gillar att se sig om. Priserna är generellt förnuftiga och du får mycket upplevelser för pengarna. Den sköna italienska stämningen och hög service kan du förvänta oavsett vilken destination du väljer bland våra Italienresor. Boka din resa till Italien här »

Upplev unika Italienresor i Alperna

Om du både gillar natur, fart och fläkt kan vi rekommendera dig att besöka Alperna. Längs småvägarna kan cyklister förbereda sig på utmaningar och som entusistisk vandrare kan du uppleva naturen på nära håll. För en helt speciell upplevelse kan vi rekommendera dig att ta en båttur, där du kan få fantastiska vyer av hur Alperna går stupt ner i havet.

Njut av en heldagstur utöver det vanliga. Genom att hyra en bil och ta dig fram i landskapet på din charter i Italien får du se landet från helt nya vinklar. Det är inte bara de vuxna som tycker att det är spännande att besöka Alperna. Barnen kommer att leka sig trötta längs vandringslederna, och vad passar inte bättre än en välförtjänt portion hemmalagad pasta på en av de många familjedrivna restaurangstugorna. Här kan unika semesterminnen skapas och vi törs lova att det blir en resa ni sent ska glömma.

Inspireras av våra Italienresor

Inför din Italienresa är det många val som ska göras, och många värdesätter att kunna boka hotell + flyg på ett och samma ställe. Det gör du enkelt hos oss. Vi har många olika Italienresor att erbjuda, med ett stort urval av destinationer och hotell, vilket gör att du kan skräddarsy din charter till Italien precis som du önskar. Kanske är det de kulturella upplevelserna med sevärdheter och autentisk italiensk mat som står överst på önskelistan, eller så är det perfekta hotellet med stort poolområde den viktigaste parametern när du ska boka din charter till Italien?

Våra Italienresor kan enkelt anpassas till dina behov och önskemål, så det blir en så bra upplevelse som möjligt när ni väl kommer iväg. Kom ihåg att packa ner en bra kamera, för under Italienresor brukar både landskapet och familjen fotas flitigt. Boka din resa till Italien och få upplevelser som du kan leva på länge.

Välj bland våra Italienresor med familjen

Har det äntligen blivit dags att få sätta sig ner och drömma sig bort bland vackra stränder och lyxiga hotell? Om du fastnat för Italien i år finns många barnvänliga resmål, långrunda stränder, familjehotell, nöjesparker och vattenland här.

Välj bland våra Italienresor och filtrera bland alla de bekvämligheter som du värdesätter på din semester. Reser du med små barn kan varma dagar nere på stranden gärna kombineras med plask och lek vid barnpoolen på hotellet. Att välja ett barnvänligt hotell med barnklubb och aktiviteter för barnen har nog ingen förälder ångrat i efterhand. Se till att få en så avkopplande semester som det bara är möjligt. Se på möjligheten att få måltiderna inkluderade i din resa för att kunna utnyttja semesterdagarna maximalt. På hotellets all-inclusive-buffé brukar även den mest kräsne hitta sina matiga favoriter.

Om du inte riktigt kan släppa tanken på träning under semestern finns många hotell med gym, men även spa och skönhetsalonger för dig som vill skämma bort dig lite extra. Du kan räkna med att hotellet kan rekommendera ett stort urval av utflykter, aktiviteter, förslag på vandringsleder och vattensporter för dig som vill aktivera dig.

Välj bland Italienresor som passar det tempo och de intressen som finns i just er familj. Är närheten till en långgrund strand, nöjesparker eller vattenland viktigast? Eller värdesätter du ett stort poolområde, vacker utsikt och goda inköpsmöjligheter? Använd filterfunktionen och låt dig inspireras av våra Italienresor för barnfamiljer

Boka en charter till solsäkra Italien

Det är lätt att förföras av blotta tanken på den italienska atmosfären, maten, vinet och de sköna stränderna. Du hittar våra semesterorter i de mest populära områdena av Italien. Om du redan är bekant med Italien och gärna vill återvända till det hotell som du bodde på sist, kan du säkerligen hitta det bland våra drygt 1500 boenden i Italien. Se våra hotell i Italien här.

Klart vatten, underbara sandstränder och vacker natur – vad mer kan man önska sig? Ett skönt klimat med behagliga temperaturer, kanske?! Italien är ett solsäkert resmål med temperaturer på över 30 grader under högsäsong. Men sommarvärmen hänger kvar långt in i september och badvattnet är ljummet och skönt efter sommaren.

Oavsett om du är soldyrkaren som helst lapar sol hela veckan, eller om du måste hålla igång för att trivas, finns det något för alla intressen. Ett svalkande dopp i sommarvärmen är det i allafall få som skulle säga nej till under Italienresor.

Boka smidigt flyg + hotell via oss. Genom att använda filterfunktionen på sidan får du fram många prisvärda resor med precis de bekvämligheter du önskar. Om du ändå känner dig osäker på vad du ska välja, är du välkommen att kontakta oss för vägledning och frågor om din resa.

Om du inte börjat kika på våra Italienresor än, är det kanske dags att göra det här och nu!

Din guide till resor i Italien

Italien
Inspireras av fantastiska Italienresor till Rom

Inspireras av fantastiska Italienresor till Rom

Italienresor är ofta förknippade med de sevärdheter och upplevelser du kan få just i Rom. Det är inte ovanligt att du har kända sevärdheter som Vatikanen, Colosseum och Spanska trappan inom gångavstånd, när du bokat Italienresor till Rom med oss.

Med så många upplevelser samlade i en stad hinner du se mycket på kort tid. Italienresor till Rom är, och kommer antagligen alltid att vara, populära både som weekendresmål eller som destination för familjesemestern. Barnen kommer att stormtrivas i Italien, inte minst efter att ha fått smaka äkta italiensk glass. Vi rekommenderar dig att ta en guidad tur i staden, antingen med buss, båt eller till fots. Efter en guidad tur kan ni få inspiration till vad ni gärna vill se närmare på.

Om du gillar att shoppa är Rom ett paradis. Här kan du vandra längs gatorna med lyxmärken och fönstershoppa, eller utforska små vintagebutiker och göra fynd. Inga Italienresor är fulländade utan ett besök på eleganta Galeries Lafayette Paris som ger en shoppingupplevelse utöver det vanliga.

Italienresor till området runt Gardasjön

Italienresor till området runt Gardasjön

Drömmer du om lugna omgivningar där du kan slappna av, omgiven av underbar natur? Då kan vi rekommendera Italienresor till Gardasjön. Det är ett populärt resmål och det finns goda anledningar till det. Här hittar du mysiga gamla städer som ger ro i själen och moderna städer där spännande upplevelser väntar.

Om du inte helt kan bestämma dig för vad du vill se, kan du faktiskt uppleva flera unika små städer och samhällen. Vid Gardasjön finner du härliga vindistrikt, underbara badorter och mysiga småstäder. Annars kan vi rekommendera en liten utflykt till Verona där Romeo och Julia utspelade sig. För barnfamiljer kan en heldagstur till Gardaland, den största nöjesparken i Italien rekommenderas. Där finns också vattenland, golfbanor och fina möjligheter att cykla runt Gardasjön.

Om du vill uppleva så mycket som möjligt under Italienresan, rekommenderar vi dig att uppleva Gardasjön från vattnet. En båttur på Gardasjön är en härlig upplevelse för hela familjen. På så vis kommer du runt till de olika städerna och upplever landskapet på ett fantastiskt sätt. Det finns flera färjor att välja mellan och priserna är förnuftiga.

Njut av den kända espresson från Napoli

Njut av den kända espresson från Napoli

Om du vill uppleva en storstad med puls och charm, är Napoli ett starkt rekommenderat resmål bland våra Italienresor. Här kan du känna den sköna syditalienska passionen. På ett litet gatucafé kan du sitta och njuta av en härlig espresso, som Napoli är känd för, samtidigt som du tar in det myllrande livet på gatan. En långhelg i Napoli ger dig tid till att uppleva den mest fantastiska mat på mysiga restauranger längs de smala gatorna, medan längre Italienresor till Napoli ger dig möjligheten att upptäcka mer av vad syditalien har att erbjuda.

Det är både minnesrikt och lärorikt att uppleva historiska platser under Italienresor. Är det en plats du absolut bör besöka, så är det den romerska ruinstaden Pompeij. Staden som blev begravd av lava år 79 av den nu sovande vulkanen Vesuvius. Här kan man spendera en halv dag på att gå runt i ruinerna och föreställa sig hur vardagarna utspelade sig för många år sedan.

Italienresor till romantikens Venedig?

Italienresor till romantikens Venedig?

Många tänker på Venedig som en vacker och romantisk stad med blommor hängande från balkongerna längs gatorna och de långa flodbankerna. Ja, det är det vi förknippar med Italienresor till Venedig. Här kan man gå längs gatorna hand i hand eller hålla om varandra i en gondol, medan man flyter fram på kanalerna. I de trånga gränderna är det lugnt och stilla, så här kan kan ni gå på upptäcktsfärd, du och din kära. Italienresor till romantikens Venedig gör ingen besviken.

Med storslagna kyrkor och palats på alla håll och kanter, ger Venedig dig en helt unik upplevelse av kultur. Vi kan rekommendera att du tar turen till Marcusplatsen där både omgivningarna och folkmassorna skapar en stämning och harmoni utöver det vanliga. De många små broarna som sträcker sig över kanalerna är också något helt speciellt med Venedig. Här kan både stora och små kika ner på gondolerna och ta de perfekta bilderna från Venedig. Det är inte utan anledning som Venedig är ett så populärt resmål vid val av Italienresor.

Våra Italienresor till vackra Toscana

Våra Italienresor till vackra Toscana

Vill du njuta av stranden och uppleva kultur och sevärdheter på din charter till Italien? Ja, då kan vi rekommendera Toscana. Här hittar du kända städer som Florens och Pisa som bjuder på kultur och charm.

Oavsett om du önskar dig en sol- och badsemester, eller om du vill åka iväg på en storstadsresa har vi flera hotell i Toscana att erbjuda. Ta en titt på våra många Italienresor som kombinerar flyg och högklassiga hotell. Våra Italienresor går till många destinationer i Toscana, och alla i sällskapet kan vara säkra på att kunna få den typ av upplevelser som de önskar. Våra Italienresor med barnen i fokus, går till hotell där barnen kan plaska och bada och där spännande aktiviteter aldrig är långt borta. Många av våra barnvänliga hotell har härliga poolområden med barnpool och barnklubb.

Det som är så fantastiskt med området Toscana är att allt ligger så nära, så du kan resa från en stad till en annan, antingen med hyrbil, buss eller tåg. Både vandring och cykelturer är populära aktiviteter under Italienresor till Toscana. På strandpromenaden kan du ta en löprunda på morgonen och fortsätta dagen på Museo Stibbert där både vuxna och barn kan se otroliga vapen, riddare, konst och kostymer från medeltiden.

Njut av äkta italiensk mat

Njut av äkta italiensk mat

Lockar Italienresor med traditionella matupplevelser? De yngre i sällskapet kommer att bli glada över pizza och pasta i alla former och smaker, medan färsk fisk och skaldjur med härliga smaksättningar brukar fresta de äldre. Under Italienresor kan du njuta av allt från parmaskinka till tiramisu. Kom också ihåg att pröva de lokala specialiteterna under dina Italienresor.

Det är inte bara smakerna som är så härliga i Italien, utan lika mycket sitter i den gästfria stämningen som italienarna skapar på restaurangerna. Mat- och dryckupplevelser på Italienresor är speciella. Det kan vara på ett litet café längs Roms gator som du upplever den mest utsökta espresson med en liten biscotti till.

Eller så är det på en äkta familjerestaurang ute på landet där hela familjen får plats runt ett stort bord, som det starkaste matminnet från Italien skapas.

Upplev vinkulturen på charter i Italien

Upplev vinkulturen på charter i Italien

Många människor har ett stort intresse för italienskt vin. Kanske har du alltid haft en dröm om att plocka dina egna vindruvor och se hur processen går till? Det är inte bara vinprovning som sker ute på vingårdarna, här får du också en unik inblick i den lokala gastronomin och lär hur man kan skapa fanstastiska vinupplevelser.

Det härliga med Italienresor är de unika upplevelserna. Tänk dig att gå igenom vinrankorna och se hur hela processen går till – från tappning till lagring i vinkällare. På många vingårdar får du möjligheten att delta i vinprovning och avsluta dagen med en picknick eller en god middag på en lokal restaurang. Italienresor bjuder på skön italiensk kultur, unika dofter, smaker och upplevelser utöver det vanliga.

Italienresor för den aktiva resenären

Italienresor för den aktiva resenären

Med sin fantastiska natur är Italien perfekt för friluftsälskare. Oavsett om det är klättring, cykling eller vandring som är favoriten, så bjuder de Italienska landsvägarna på möjligheter för både nyfrälsta och inbitna. Till Italien kan du ta med dina aktiva barn eller se närmare på Italienresor med träning på programmet. Skapa minnen som värmer i vintermörkret. Från norr till söder hittar du utomhusaktiviteter som är helt unika.

Om ni är en aktiv familj som ska iväg på semester till Italien är det viktigt att förutsättningarna är de rätta. Skräddarsy resan med ett hotell som har pooler, gym, tennisbana, eller som erbjuder yogaklasser, för att inte helt tappa formen under semestern. Slå på den stora trumman och bjud med barnen på en italiensk fotbollsmatch där stämningen verkligen går att ta på.

Mest populära Italien hotell

Hotel Raito
 1. Amalfi
 2. Amalfikusten
Från 6 003 kr per person Kontrollera tillgänglighet
Costa Alta
 1. Sorrento
 2. Neapolitanska Rivieran
Från 2 262 kr per person Kontrollera tillgänglighet
Hotel Colombo
 1. Neapel
 2. Neapolitanska Rivieran
Från 1 875 kr per person Kontrollera tillgänglighet
Villa Signorini Events & Hotel
 1. Ercolano
 2. Neapolitanska Rivieran
Från 3 028 kr per person Kontrollera tillgänglighet
NEO Hotel
 1. Milan
 2. Lombardiet
Från 1 940 kr per person Kontrollera tillgänglighet
Hilton Garden Inn Milan North
 1. Milan
 2. Lombardiet
Från 2 407 kr per person Kontrollera tillgänglighet
Roma Camping In Town
 1. Rom
 2. Italien
Från 945 kr per person Kontrollera tillgänglighet
Artemide
 1. Rom
 2. Italien
Från 5 678 kr per person Kontrollera tillgänglighet
Visa alla hotellerbjudanden i Italien

Italien väder

Italien väder
Jan
12°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 17
Feb
13°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 13
Mar
15°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 15
Apr
19°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 15
Nov
17°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 14
Dec
13°C
Genomsnittligt antal regnfria dagar 16